Faszerowane jajka to danie, bez którego nie ma Świąt Wielkanocnych! Podawać je można na różne sposoby, ale najlepiej smakują z wyrazistym farszem. Zachęcamy do wypróbowania przepisu naszej dietetyk!

Wartość odżywcza:

  • Energia 320 kcal
  • Białko 28 g
  • Tłuszcze 21 g
  • Węglowodany 5 g

Składniki:

  • 2 jajka
  • 50 g makrela wędzona
  • 50 g jogurt naturalny
  • 100 g papryka czerwona
  • koperek, pieprz czarny, zioła prowansalskie, tymianek

Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo (około 10 minut) i ostudzić. Następnie przeciąć je wzdłuż na pół i oddzielić żółtko od białka. Żółtko wygnieść z makrelą, jogurtem, drobno pokrojoną papryką, posiekanym koperkiem i przyprawami. Gotowym farszem nadziewać białka jaj, ozdobić czarnuszką.

anna hajost faszerowane jajka
Dietetyk_Anna Hajost-01

Anna Hajost
dietetyk

Powered by WPeMatico